Bir Unbiased Görünüm Yangın çıkış kapısı ikitelli
Bir Unbiased Görünüm Yangın çıkış kapısı ikitelli
Blog Article
Bunun midein yangın kapılarının çatı sakinlerinin güvenli şekilde tahliyesini yağdırmak bâtınin müstelzim süre derece yangına karşı koyabilecek şekilde tasarlanmış olmalıdır.
Kullanacak eş adetsı 100 kişiden fazla olan yerlerde ve son çıkış baplarında push bar yahut ürkü pas olmalıdır.
Kadim strüktürlarda yapı dünyalarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni örgülarda (mektep, hileışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.
Yangın merdiveni çeşitleri kullanım vadiına bakarak Z tipi, dairesel ve basınçlandırılmış olarak kategorize edilebilir:
Bu taksimmde JUNODOOR markamıza ilgilendiren gelişimleri kovuşturma edebilir, yangın kapısı konusunda son gelişimleri izlem edebilirsiniz.
Konutlar ve İşbölgeleri: Yangın bapları yalnızca ticari binalarda bileğil, aynı zamanda konutlarda ve ufak tefek aksiyonletmelerde bile yaygın olarak kullanılır. Bu kapılar, yangın takkadak hızlı tahliyeye yardımcı olabilir ve yangının sair bölgelere yayılmasını engeller.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana bapların katı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın sineindeki farklı bir oda kapısı da mümkün.
Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve zelzele afetlerinde de en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanların hayatını kurtardığında daha yavuz anlaşılacaktır.
Bir buçuk vakit olarak sınıflandırılmış kapılar dü saatlik olarak sınıflandırılmış duvarlarda bulunur. Bu kapılar çoklukla merdiven vahilukları veya bir yapı içindeki dikey geçiş alanlarında kullanılır.
Yangın merdiveni projelendirmesinde Z tipi yangın merdiveninin ne özellikleri taşıması gerektiği bucak alır. Başkaca kurumsal kızılımlarda oluşturulan şartnamelerde bile yangın merdiveni ile alakadar istenen tüm detaylar bulunmaktadır.
Oteller ve Turizm Tesisleri İçin Yangın Emniyetliği Kurumsal hafızayı himaye etmek ve arşivlerin yangın eminğini uydurmak muhtevain en ülkü yangın güvenliği metotları.
Yangın bapları pasif yangın güvenlik programlarının mübrem bir parçbeyı olarak, yangının arama altına alınmasında dirimsel bir gösteriş oynadığından, kapı ve daşenlerinin uyumlu olması ve hak şekilde monte edilmesi şarttır.
Yangın merdivenleri derneşik olarak bakılmalı ve periyodik kontroller kuruluşlmalıdır. Bu, merdivenlerin her dönem kullanıma hazır olduğundan emniyetli olur. Bakım ve kontroller, yangın merdiveni yönetmeliği tarafından önerilen sıklıkta kuruluşlmalıdır.
Bir yangın bapsı resen kapanır olmalıdır. Eğer bir yangın bapsı ayan tutuluyorsa bir yaman denetçi aygıtı ile donatılmalıdır. Bapnın biçimli olarak konulemesini engelleyecek rastgele bir takoz kapı engelleri, zincirler, kancalar vs kabil engelden arındırılmalıdır. Kapı kapayıcılarındaki mekanik yalınlık tutma aygıtlarından sakınılmalıdır. Eriyebilir rabıtalantı ile donanmış ve ayan tutma özelliği olan kapayıcılar vardır, fakat eriyebilir angajmanlar kapının, isim yaşamını müdafaa etmek muhtevain korumacı bir bariyer olarak kullanılacak Yangın çıkış kapısı ikitelli denli hızlı davranmasını engeller.